Projekt Udenfor fik Fællesskabsprisen

 

AF: KIRSTINE LEFEVRE SCKERL KLSC@STIFTEN.DK

Publiceret 03. september 2019 kl. 14:31

 

Det århusianske initiativ Projekt Udenfor har netop fået Fællesskabsprisen. Prisen blev modtaget af Projekt Udenfor's direktør, Lisbeth Pilegaard. 

 

For sjette år i træk hyldede Fællesskabsprisen de ildsjæle, som hver dag er med til at opbygge og styrke forskellige typer af fællesskaber. Fællesskabsprisen blev i sin tid stiftet af Mette Frederiksen og en række store danske organisationer, virksomheder og uddannelsesinstitutioner.

Torsdag 29. august blev dette års Fællesskabsprisen uddelt. Mere end 100 var indstillet til prisen, hvoraf ti blev udvalgt som vindere. Fællesnævneren var kampen for de gode fællesskaber, primært for samfundets mest udsatte.

En af de ti vindere var århusianske Projekt Udenfor. Initiativet begyndte i 2016 som et arbejdsfællesskab for hjemløse i Aarhus, hvor de sammen med arkitekter, tømrere og socialarbejdere tegnede og byggede deres egen flytbare boliger. Nu er de hjemløse netop flyttet ind i deres huse, som er placeret i en klynge i Aarhus i Tage-Hansens Gade, hvor de skal i gang med at etablere sig i et levefællesskab.

Prisen blev modtaget af Projekt Udenfor's direktør, Lisbeth Pilegaard.

Please reload